Öppna spisar

En traditionellt öppen spis muras i stort sett alltid med tegel. Det brukar handla om en vikt på ca 500-1000 kg eller mer, beroende på hur stor spisen önskas bli och om skorsten behövs. För så stora vikter krävs ett bärande fundament.

Ofta murar vi även öppna spisar med insatser i, då detta blir en effektiv och vacker värmekälla samtidigt som man kan njuta av elden.

Kaminer & Kassetter

Egen brasvärme är något man gärna vill ha när det gråkalla tar överhand.

En installation av en kassett/insats ger dig ökad trivsel, större trygghet vid strömavbrott samt sänkta värmekostnader. Installeras en spiskassett i öppna spisen minskas luftförbrukningen vid eldning avsevärt och värmen stannar i huset. Verkningsgraden förbättras och vedförbrukningen minskar.

Varje år monterar vi uppskattningsvis ca 100-150 braskassetter i befintliga öppna spisar, vilket resulterat i stor kunskap inom denna kategori. Då vi har bred erfarenhet av öppna spisar och murning i allmänhet så finns även möjligheten att ändra/bygga om spisen efter dina särskilda önskemål. Vi hjälper naturligtvis till med förslag och råd om du känner dig osäker på hur du ska ha det.